ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Hermie, o simpla omida

7 comentarii

V-a fost dor de Hermie? 🙂

Saptamana trecuta, l-am intalnit  si am invatat cum sa ne rugam alaturi de micuta omiduta : aici

V-am promis ca o vom intalni si astazi…din nefericire, noi nu am reusit sa ne intalnim la Scoala Duminicala, dar cum aveam totul pregatit, inclusiv cateva poze si stiam ca sunteti nerabdatori sa aflati si aventurile din cealalta carte , nu v-am lasat sa mai asteptati. Micutii mei vor afla despre aventura lui Hermie de azi, de-abia peste doua saptamani :).

Si in aceasta carte : ” Hermie, o simpla omida”, razbate acelasi mesaj ce se repeta aproape in toate cartile scrise pentru copii de Max Lucado : „esti unic, pretios, deosebit! ”

Va povestesc in continuare activitatile legate de aceasta carte exact asa cum le-am planuit ( poate ii vor ajuta pe cei ce doresc si ei sa le faca cu micutii lor).

1. Am adus desenele cu Hermie pentru concursul de desenat (cele de aici sunt ale ursuletilor)  . Le-am spus inca de data trecuta ca voi aduce un aparat misterios ce le va transforma intr-un frumos tablou ( acel aparat este laminatorul :)…fiecare va veni pe rand si va ajuta sa scoatem tabloul din laminator 🙂

2. informatii despre fluturasi

Nu doresc sa se piarda mesajul cartii, asa ca nu le voi incarca prea mult mintiuca….dar le voi arata cateva poze despre diferite specii de fluturasi si vom discuta putin despre ei ( in mod special despre ciclul de viata a unui fluture) .

3. Hermie, o simpla omida

Hermie isi dorea atat de mult sa fie deosebit…lui i se parea ca el este atat de banal, de simplu. Daca alte omidute aveau tot felul de bulinute, dungulite, el avea cativa pistrui , o  piele moale si verde, multe picioruse si…cam atat…era tare plictisitor sa fi atat de simplu, de neinteresant…

IMG_7707

Si totusi un lucru il facea pe Hermie deosebit (daca ar fi stiut el ca era ceea ce il facea cel mai minunat dintre toate insectele, tare fericit ar fi fost)..Hermie vorbea cu Dumnezeu- El era prietenul lui .

 

Micuta omiduta verde ii spuse Marelui sau Prieten numultumirea sa: ” Doamne, de ce m-ai creat asa de simplu? Alte omizi au dungi. Unele au puncte. Chiar am vazut una care avea si dungi si puncte. Dar ,eu…eu nu am nimic… „

IMG_7709

Si cand era mai trist, Hermie il intalni pe prietenul sau , Viermisor…Ei, acesta era la fel de simplu ca si el! Acum avea un prieten care sa-i impartaseasca tristetea :).

Impreuna urmareau alte insecte: furnica li se paru atat de puternica, il admirara pe melc pentru ca acesta avea o casa unde se putea ascundea, fluturii erau atat de maiestosi si nespus de frumosi.

 

Dar, intr-o seara, pe Hermie il cuprinse o oboseala ciudata….se lasa usor pe o frunza, simti ceva placut si cald invaluindu-l si adormi…si visa…visa….ba ca era un melc, ba puternic ca o furnica…

IMG_7710

Sigur…micuta omida se pregatea de o mare transformare….nici nu stia ce surpriza uluitoare i se pregateste!

Cand se trezi, era un Hermie total schimbat! Devenise un fluture…avea niste aripi mari, minunate….Doamne, pur si simplu nu-i venea sa creada!

 

Si omiduta noastra din argila tranformata in fluture 🙂 .

Acum a realizat el de ce nu primise raspuns la rugaciunile sale …Dumnezeu nu il terminase inca…avea un plan minunat cu el…

 

Si-atunci cand tu esti transformat, dobandesti o putere uluitoare de a-i molipsi si pe altii ,daruindu-le iubire, bucurie, curaj.

 

Si prietenul sau, Viermisor…cuprins de aceeasi oboseala  si incurajat de Hermie, se lasa adormit…si dus pe drumul transformarii…

 

Copilasii vor invata ca au fost creati intr-un mod unic…si ca….Dumnezeu are un plan pentru intreaga viata lor…Ei vor creste in mod constant, vor deveni din ce in ce mai frumosi, mai buni, mai iubitori , mai curajosi.

4.  Joc: Fluturasul ce aduce cuvinte frumoase

Voi folosi acest fluturas pentru jocul nostru. Este un fluturas confectionat din pene si arata atat de real …vazut de la distanta nu spui ca nu este unul adevarat. :).

Copilasii se vor aseza in cerc. Fluturasul va fi inmanat unui copilas. Acesta trebuie sa i-l dea urmatorului, dar nu inainte de a-i spune un lucru frumos despre el…ne vom oferi cuvinte frumoase la fel de frumoase ca fluturii :).

Chiar daca sunt mai mititei, sa stiti ca nu-i plictisesc astfel de jocuri ( stiu asta din experienta)…ba chiar sunt incantati sa auda de la altii cat de apreciati sunt.

5. Prinde fluturii

Un joc tare antrenant si amuzant, cumparat de la Julia Toys.

Este vorba despre acesta:

Da, noi nu vom prinde fluturii cu paletele, ci cu manutele (suntem multi si ne vom certa pe palete 🙂  ).

sursa foto

6. Lucru manual : Frumos ca un fluturas

Am desenat cu creionul pe niste foi inchise la culoare niste fluturi. Acestia vor fi pictati de catre copii si decupati.

Pe corpul fluturelui , vom lipi copilasii :)…si fiecare va deveni un frumos fluturas :).

Facusem poze dinainte copiilor pentru un alt proiect, asa ca le-am tranformat un pic :)…veti vedea cum  🙂

Cam asa va arata un fluturas, dar sigur mult mai frumos, pentru ca acesta nu este pictat. si nici decupat.

7. Versetul de memorat: Te laud ca sunt o faptura asa de minunata! Minunate sunt toate lucrarile Tale si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!  (Psalmul 139: 14).

Acesta va fi lipit pe spatele fluturasului, dar noi il vom invata cu semne , pentru ca ei nu stiu sa citeasca.

Cand ii invatam pe cei mici un verset, incercam sa folosim tot felul de metode interesante, jucause pentru ca acestia sa nu se plictiseasca de repetat.

8. Desen ” Hermie -fluturas”

Este superb, nu-i asa? De-abia astept sa vad desenele colorate!

Il puteti printa tot de aici.

Simti ca nu mai ai rabdare sa te transformi intr-un  fluture frumos? Inca putin…si planul lui Dumnezeu pentru tine se va dezvalui…vei fi uimit, nespus de fericit…si nu-ti va ma parea rau ca ai asteptat atat :).

7 gânduri despre „Hermie, o simpla omida

  1. minunat, minunata lectie…iti multumesc.Micutul meu cu siguranta va fi entuziasmat sa intram in adincul povestii…cu toate ca nu avem cartea sper sa o gasim onlain la biblioteca cu carti electronice.FITI BINECUVINTATI

  2. Ce ma tentezi cu seria asta cu omiduta 🙂 Si inca n-am terminat nici seria cu Pancinello 🙂

  3. Pingback: Despre iertare cu cei mici si omiduta Hermie | ursuletinazdravani

  4. Pingback: Hermie și prietenii lui – floridemandarin

  5. Felicitari!! Voi explora si eu povestea la clasa pregatitoare in toamna.
    Omida din argila, transformata in fluture, se poate achizitiona?

Lasă un comentariu