ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

„Pozna lui Jackie” in varianta ursuletilor nazdravani :)….si un mic concurs :)

54 comentarii

Am citit cartea de …nu mai stiu de cate ori …de-a lungul anilor….si cand avea D. 3 anisori….si la 4 si la 5….si acum…desi e mai mare, dar cum ni s-a alaturat ursuletul cel mic, o citim si pentru el.

„Pozna lui Jackie” este o carte  aparuta la Editura Cartea Copiilor si face parte din seria ” Scoala ursilor”.

Autorul Hiroyuki Aihara şi ilustratoarea Nami Adachi au publicat prima carte a seriei în 2002, în Japonia. Cărţile s-au bucurat de un succes imediat, ajungând în 5 ani la vânzări de peste 850000 de exemplare pe piaţa japoneză. Cărţile din seria „Şcoala urşilor” au fost traduse şi publicate în Franţa şi Taiwan. „Şcoala urşilor” este primul titlu din această serie. (descriere preluata de pe site-ul editurii).

Am vazut ca exista mai multe carti, la noi fiind traduse doar doua.

Personajele principale din carte sunt 12 ursuleti: 11 baieti si o fetita.

Daca vreti sa aflati numele lor  si cat de diferiti sunt ei, intrati aici, pe aceasta poza (dar nu la mine pe blog :))

Au fost tot felul de discutii legate de micutii ursuleti si mediul in care traiesc ei. Chiar pe blogul Laurei, gasiti cateva comentarii legate de aceasta carte si parerea altor mamici.

Si, pentru ca ieri am avut o zi in care activitatile noastre au fost centrate pe aceasta carte, am citit-o din nou. Si apoi am discutat impreuna:

– de ce erau ursuletii singuri?

– cat de bine este sa muncesti in echipa?

-de ce Jackie facea tot timpul totul pe dos?

– cat de bine este sa fi iertator cu cei din jurul tau?

– ce inseamna un orfelinat?

– unde crezi ca erau parintii ursuletilor?

Si multe altele….

INtr-adevar, ciudat…in carte , ursuletii par singuri singurei…inca de la inceput, D. m-a intrebat: ” Dar unde este mamica lor? ”

Am citit aceasta carte si copiilor mei de la serviciu…niciodata nu m-au intrebat de ce sunt singuri ursii….li se parea ceva normal, ei fiind orfani, si oarecum….independenti…ca si altii sa fie la fel ca si ei.

D. a concluzionat: „poate erau niste ursi adulti! ‘ :D…”nu prea cred”, zic eu, ” nu stii ca in cartea cea galbena, ursuletii plangeau pentru ca li se facuse dor de mamica lor?

Desi , poate nu este asa cum spunem noi, a fost o ocazie buna ca sa discutam cum este intr-un orfelinat, cum traiesc acei copilasi.

Am vorbit despre cat de bine este sa muncesti in echipa…si iar, atunci cand faci ceva rau, trebuie sa suporti singur consecintele faptei tale.

O lectie de citire 

Pentru prima data, am citit o pagina intreaga dintr-o carte. Am fost tare mandra de D. – s-a descurcat tare bine :).

Un puzzle supriza

„Maaami, esti incredibila!!”, a strigat D. la vederea puzzle-ului incastru. ” Este chiar cu niste ursi la scoala!!”

Puzzle-ul l-am primit cadou, acum vreun an in urma de la LIttle Lucky ( a fost cumpara din magazinul Julia Toys. Dar, era pentru prima data cand l-au vazut 🙂 (l-am pastrat pentru o activitate speciala).

Scoala ursilor

D. a pregatit o scoala a ursilor intr-o cutie de carton. S-a uitat atent in carte si a desenat bucataria de acolo. 🙂

Ursuletii deghizati

Micuta Jackie pleaca la bazar sa vanda placinta….dar nu are succes…cine sa cumpere o placinta turtita??

Tot fratiorii ei ii vin in ajutor…afara incepuse sa ploua…mititica…s-a cuibarit sub o umbrela si a inceput sa planga.

Deodata, se aud voci…si noi ne-am schimbat vocile strigand cand tare, cand incet…cand pe nas :)).. ” mai aveti placinta , mai aveti placinta? ”

Rand, pe rand apar ursuletii deghizati in costumatii apartinand mai multor meserii. Este scena noastra preferata din carte.

Tocmai de aceea, am pregatit aceasta maaare supriza pentru ursuletii mei.

Ursii deghizati au prins viata! Daca acum un an de zile, ne-am amuzat cu acest joc dragut, creat de mine din hartie colorata, acum am modelat ursuletii din argila. Nu va spun cat de iubiti sunt! 🙂

Ei , au mai existat si cateva critici…ai uitat niste margele, o dunga….si tot asa….e incredibil cat pot fi de atenti copiii la toate detaliille! 🙂

Am facut o mica sceneta…ne-am imaginat cum aparea, pe rand, ca si in carte, fiecare ursulet…vedeti in micutele videoclipuri…ce nascocea D.  eu si A. intreveneam din cand in cand, dar ne-am amuzat copios cu totii. De fiecare data, Jackie ii intreba: ” si ce meserie este asta? ce faci tu? de ce crezi ca ti-ar placea o placinta turtita?  ” De fiecare data, D. inventa cele mai nastrusnice raspunsuri.

Apare dansatorul

Apare si pompierul

Daca vreti sa urmariti si voi detaliile legate de ursuleti…poftiti… :))…puteti si voi sa ma criticati ca am uitat una sau alta :))

si exploratorul…deja zburand si visand la marile inaltimi 🙂

Spre finalul cartii, dar si in micuta noastra sceneta, toata lumea este fericita si mananca faimoasa placinta de dovleac…turtita, dar foarte gustoasa.

Saaaarituri in placintaaaaaaa!!!!

Pai se putea sa nu facem si noi asa ceva???

Stim, gestul ursulicii Jackie a fost unul tare nepotrivit…stim ca a gresit…dar daca inventezi o placinta mare din perne, nu-i asa ca nu superi pe nimeni daca sari pe ea??? 😀

Asa ca am facut o placinta uriasa din toate pernele din casa ( si va asigur ca avem multeeee)  – am strans bine pernele cu un cearsaf…si acum….haideti la sarituri, ursilor!! 🙂

Va dati seama ca am refacut placinta de cateva ori….la cererea ursuletilor nazdravani…a fost o distractie pe cinste!

Va poftesc si pe voi sa ne spuneti ce parere aveti despre aceste carti intr-un comentariu la acest articol si puteti castiga figurina din imagine ( pe Jackie cu ursuletul ei mic, mic) si cartea , noua, bineinteles ” Pozna lui Jackie….deci, daaaa…este un concurs!!!! Si aceasta supriza va este oferita si de micutul meu A. , care va implini pe 12 iunie 3 anisori. Asa ca, pana pe 10 iunie, aveti tooot timpul ca sa va inscrieti si sa ne spuneti parerile voastre!

Ei, si pentru ca am primit o surpriza din partea editurii Cartea copiilor, marim premiile 🙂 Vor fi doua premii!

Premiul I va consta in cele doua carti Scoala ursilor si figurina Jackie.

Premiul II vor fi cele doua carti.

Va multumim si spor la joaca in continuare! 🙂

 

54 de gânduri despre „„Pozna lui Jackie” in varianta ursuletilor nazdravani :)….si un mic concurs :)

  1. E superba figurina! Sigur sunt multi parinti care si-ar dori-o pentru copiii lor!

  2. UAAUUUU, UAUUUU, WOOOOAAAUUU.Sunt cu gura cascata exact ca si la articolul cu ABC-ul Bunelor Maniere, sunt extraordinari toti ursuletii mai ales cei doi ursuleti nazdravani si „carcotasi” care sunt obisnuiti ca totul sa fie „ca la carte”.
    Noi nu am citit cartile acestea despre ele am citit eu multe articole, fiiceloe mele cred ca le-ar placea.
    Felicitari pentru figurine sunt extraordinare

  3. incastrul cu ursuletii il avem..aceeasi sursa julia…eu cand l-am luat nu stiam povestea ursuletilor, i-am folosit pe post de „elevi la scoala” si sa facem comentarii despre ei….iar cartea am vazut-o in postarile tale anterioare, dar inca nu o avem in biblioteca….incep sa imi placa tot mai mult cartile pe care le putem citi, iar apoi repovesti cu mici scenete…iar in ceea ce priveste figurinele tale de argila suntem funi declarati….deosebite sunt ca expresivitate si fidelitatea reproducerii personajelor din carte!

  4. Wow, cat sunt de frumoase figurinele, nu ma mai satur uitandu-ma la ele.!!!!Te felicit din suflet, eu nu stiu daca m-as incumeta sa le fac, au atatea detalii, esti foarte talentata!
    Cartile cu ursuletii ne plac si noua foarte mult, a fost o perioada cand Elena voia sa le citim in fiecare seara.
    Paticipam si noi la concurs doar pentru figurina, cartea o avem.

  5. Coca, ursuleții tăi sunt minunați.Nu le găsesc nici cel mai mic cusur. Nici nu vreau să mă gândesc câte ore ai modelat la ei….
    Activitatea în sine e foarte frumoasă ( la fel ca toate, de altfel).
    Despre carte nu știam mai nimic 🙂 , dar pare foarte frumoasă, mai ales în varianta dramatizata , cu figurinele acestea minunate.

  6. Nu am mai auzit de aceste carti, dar cat am urmarit din ce ati scris si ati filmat mi s-au parut foarte emotionante si educative. Sunt sigura ca este o carte usor de citit, iar figurinele potrivite pentru a reda scene din poveste.

  7. Coca, datorita tie avem cartile si S. le-a adorat, nciiodata nu le refuza, chiar trebuie sa le recitim. Si cu jocul de la tine ne jucam deseori, a avut mare mare succes! Particip cu drag la concurs si cu muuuuulta admiratie, esti fantastica, dar ti-o zic de fiecare data, ma lasi masca!

  8. Aaa,voi aveti si figurine…la cat esti de talentata!Cartea o avem si noi,pe fata n-a incantat-o asa mult,dar baiatul e innebunit dupa ea…cand o mai vede doarme cu ea in pat,si „citeste” si el…cu alte cuvinte multumim pentru concurs voi participa si eu,de dragul lui Jackie!

  9. Noi nu avem cartea. Figurinele sunt foarte frumoase. Am dori si noi sa participam la concurs.

  10. Noi am împrumutat cărțile cu Jackie de la bibliotecă când băiețelul era mic. Ne-au plăcut foarte, foarte mult. Acum că avem o fetiță mică care iubește enorm urșii ne-ar plăcea foarte mult cartea și figurina. 😀
    Iar figurinele sunt perfecte! Sincer, sunt perfecte! M-am uitat de 2 ori la ele înainte să spun asta. Sunt unele jucării MADE IN CHINA care nu seamănă așa mult cu originalele, iar acestea chiar seamănă și sunt unice și făcute „cu suflet”.
    D. și A. să creșteți mari și fericiți!
    Baftă tuturor!

  11. Sunt superbe activitățile. Nu mai zic nimic de figurine, încă mă tot uit la ele și la detalii. Cine a încercat vreodată să facă ceva din lut își dă seama cîtă muncă e în spate. Ne înscriem și noi în concurs, că e prea frumos!

  12. Sunt foarte reusite figurinele, Coca! Felicitari! Am avut si noi aceasta carte, lui David i-a fost draga. De fapt, la noi sunt putine carti care sa nu prinda, am noroc cu recomandarile facute de voi, mamicile, tot ce cumpar acum la recomandarea voastra se muleaza perfect cu preferintele noastre.

  13. UAAUUUU, UAUUUU, WOOOOAAAUUU.Sunt cu gura cascata , nu am cuvinte …..
    Sunt superbe activitatile si figurinele !
    Noi nu avem cartea cu Jackie si ar fi un cadou minunat pentru ursuletul meu !
    Ne inscriem si noi in concurs !
    Multumim !

  14. Hai ca particip si eu, nu ma pot abtine. Cartea o am, asa ca daca o castig, o daruiesc, dar figurina ar bucura-o mult pe Eliza. Stii deja parerea mea despre carti, nu-s favoritele mele, mi se rupe sufletul de mila ursuletilor singuri si fara mama cand citesc, dar Elizei ii plac, ea inca nu percepe nuantele, asa ca merg pe mana copilului 🙂

  15. Foarte draguti ursuletii, au detalii interesante si parca te invita la joaca 🙂

  16. Superb concursul! Figurinele sunt foarte frumos realizate, cu mare atentie la detalii. Participam si noi cu mare drag!

  17. La multi ani, ursulet frumos! Sa iti bucuri parintii mereu!
    Sunt super figurinele, iar carticica e minunata!!!

  18. Noi iubim Scoala Ursuletilor, Pozna lui Jackie, sunt lecturi zilnice 🙂
    Fetita mea deja stie pe de rost povestile, de multe ori nu asteapta sa intorc pagina si are replica deja pregatita.
    Si fetita mea a intrebat: „dar unde sunt mamicile la ursuleti”, „unde este casa ursuletilor”, „unde este mama lui Jackie”? etc
    Ne-am dori figurina realizata atat de frumos de dvs, carticica deja o avem…
    Fetita mea urmeaza sa implineasca 4 ani pe 15 iunie, cred ca ar fi foarte fericita sa o aiba pe Jackie ori de cate ori citim povestea si nu e data sa nu comentam intr-un glas: „nazdravana de Jackie”!
    Toti ursuletii arata minunat, sunteti foarte talentata!
    Eu nu prea am remarcat diferente intre jucariile realizate de dvs si desenele din poveste, insa cei mici au un spirit de observatie pentru care detaliile sunt f. evidente

  19. Uluitoare detaliile figurinelor. Sunt mai frumoase decat cele ilustrate in carte! Felicitari pentru joaca, vom incerca si noi sa sarim pe o „placinta” pentru ca ne sunt foarte dragi cartile si le recitim adeseori, asa ca o noutate ar prinde foarte bine. Fiul meu si-a pus problema absentei mamei doar la „Pozna lui Jakie”, la cartea de fata nu a sesizat nimic ciudat, cred c-a fost distras de firul actiunii. Daca n-o vom castiga pe Jakie, ne vom stradui noi s-o facem dupa modelul tau! Succes tuturor si multumiri pentru idei si oportunitate!

  20. Pingback: Castigatorii concursului cu noutati de la Editura All | ursuletinazdravani

  21. Sunteti extraordinara. Foarte frumoase figurinele. Admir felul in care va petreceti timpul cu copii dvs. Felicitari. Nu avem aceasta carte si am fi foarte bucurosi daca am castiga.
    Felicitari inca odata!

  22. Am citit despre cartile cu ursuleti pe site-ul carteacopiilor.ro dar nu am ajuns inca sa le tin in mana si sa le rasfoiesc alaturi de fetita mea..:)
    Figurinele sunt foarte dragute! 🙂

  23. Cat sunt de frumoase figurinele! Un mare BRAVO din partea noastra pt activitatile desfasurate de ursuleti! Jackie si ursuletii sunt prietenii noastri de mai bine de 2 ani si inca se numara printre preferatii Sofiei, iar o figurina cu ea ar aduce-o pe micuta in culmea fericirii. Daca am castiga, am fi bucurosi sa daruiesti carticica altui participant.

  24. Felicitari pentru figurinele facute. David este un mare fan al ursuletilor, avem si noi cartile. Ar fi incantat sa aibe si el figurinele, daca te hotarasti sa vinzi da-mi un email pentru ca ii vreau pe toti.
    Ideea cu saritul in placinta il vom incerca si noi.
    Multumesc si pt linkul catre numele ursuletilor…eu de ce nu m-am gandit sa caut pe net. Ma tot intreba numele lor si le puneam tot felul deprecle :).
    Astept emailul cu oferta 🙂
    Mihaela

  25. Felicitari pentru figurinele facute. David este un mare fan al ursuletilor, avem si noi cartile. Ar fi incantat sa aibe si el figurinele, daca te hotarasti sa vinzi da-mi un email pentru ca ii vreau pe toti.
    Ideea cu saritul in placinta il vom incerca si noi.
    Multumesc si pt linkul catre numele ursuletilor…eu de ce nu m-am gandit sa caut pe net. Ma tot intreba numele lor si le puneam tot felul deprecle :).
    Astept emailul cu oferta 🙂
    Mihaela

  26. Figurinele sunt superbe si de o calitate foarte buna si o spun cu incredere pentru ca am intrat in posesia uneia si fetita mea e foarte incantata de ea.Am dori cartea pentru ca nu o avem si pare foarte interesanta.

  27. Pingback: Castigatori concurs Editura All | pitici dar voinici

  28. Figurinele sunt exceptionale cat si ideea cu saritul in placinta.Am citit despre cartile cu ursuleti pe site-ul carteacopiilor.ro,dar ne-ar place sa le avem si in biblioteca gradinitei.

  29. Cartile atat de frumos ilustrate si prezentate cum sunt acestea, care iti ofera oportunitatea dramatizarilor merita cumparate si avute in biblioteca. Nu isi pierd nicicand din utilitate. Iar figurinele, ce sa mai zic…minunate. Asadar, ne dorim premiul.Sper sa il si castigam! Felicitari pentru rabdare, creativitate , dedicare.
    Ramona Beldiman

  30. Waw, ce frumoase si reusite sunt figurinele, o sa incercam si noi o imitatie din plastilina 😀 , Il inscriu si pe Alex la concurs, pentru ca ii place foarte mult sa citeasca, de moment pe litere si ajutat, dar il pasioneaza cartile, lucru care ma incanta.

  31. sunt minunate..

  32. Figurinele sunt extraordinare…N-avem cartile astea cu ursuleti dar cred ca i-ar placea.

  33. Ce pot sa spun…waw un articol foarte interesant,un copil minunat…si tu in primul rand o mamica extraordinara care isi da tot interesul pentru copilul sau.LA MULTI ANI !!!!Chiar avem ce invata,multumim pentru concurs si pentru lectiile date.

  34. Ca toate figurinele care ies din mana ta, si aceasta este minunata. Si jocul vostru, si incastrul, si cartea, si ideile tale
    am vazut carticelele cu cei 12 ursuleti pe internet insa nu am cumparat nici una
    ce sa zic? ca mi-ar placea sa o am? sunt sigura ca toti care au comentat aici spera sa o castige.
    deci sper si eu.
    🙂
    nustiu cum ar fi cu impartirea figurinei la copiii mei dar as icerca 🙂

  35. Felicitari pentru figurine, pentru cum ati citit si pentru concurs! La multi ani pentru ziua ce urmeaza! Sa fie sanatosi amandoi si sa va bucurati de ei!

    Noi nu avem cartea … nu o avem deoarece imi doresc sa ii ofer aceasta carte (Scoala ursilor) in prima ei zi de scoala. Drept urmare am amanat pana la toamna acest moment.

    Participam si noi la concurs! As avea astfel cartea pentru 15 septembrie!

  36. E foarte draguta figurina,iar carticelele cu cei 12 ursuleti cred ca sunt foarte colorate,utile si educative,din pacate nu stiam despre ele si nu le avem,acum auzim prima oara de ele….dar voi cum sunteti fan-ursuleti…nu avea cum sa va lipseasca.Va pupa Silvia si David!

  37. Avem Scoala ursilor si Pozna lui Jackie, le citim saptamanal. Cred ca toti copiii o plac pe Jackie la cat e de haioasa si de buclucasa! Vrem si noi sa participam, ne-ar placea o figurina Jackie sa ne insoteasca pe parcursul lecturii. Multumim

  38. Incep prin a-ti spune ca esti grozava prin tot ceea ce faci si ca figurinele imi plac tare, tare mult!!! Ii urez puiului tau „La multi ani” de pe acum si chiar avem un lucru in comun, este nascut in aceeasi zi cu mine 🙂
    Avem „Pozna lui Jackie si chiar daca eu la inceput nu i-am dat prea multe sanse, R, desi era f mic, a indragit-o tare. Am citit-o impreuna de nenumarate ori si o gasesc potrivita pentru copiii micuti, pentru ca e usor de retinut firul povestii si lor le creeaza impresia ca stiu sa o citeasca 🙂 ilustratiile sunt sugestive si ursuletii sunt parca gata sa li se dea roluri de prieteni 🙂

  39. despre aceste carti nu am stiut pana de curand nimic, am inceput sa citesc pe acest blog despre ele si despre minunatii ursuleti si par atat de dragalasi incat sunt absolut convinsa ca Sara ar fi foarte incantata sa asculte povestile. figurinele sunt deosebite, chiar foarte reusite si nici nu ma mir ca le plac copiilor atat de mult. jocul e absolut totul in procesul de invatare. felicitari pentru frumoasele figurine si multumim pentru concurs.

  40. Nu avem din colectia asta decat Scoala ursilor care ne place mult.Figurina e superba ca de obicei.Felicitari, toata admiratia noastra!

  41. Figurinele sunt extraordinar de frumos realizate.Ne-ar placea si noua sa avem in biblioteca cartea cu ursuletii,pentru ca suntem mare fan ursuleti. Ideea cu saritul in placinta este minunata.Felicitari inca o data.

  42. Pingback: Un anunt legat de concursul “Pozna lui Jackie” | ursuletinazdravani

  43. felicitari pentru articol. am descoperit de curand blogul si nu ma satur sa citesc. ador figurinele , sunt superbe ! vreau si eu catve a, dar nu stiu inca cum se comanda. Si la multi ani cu sanatate ursuletului nazdravan. Numai bine

  44. comentariu primit pe mail ( nu l-am primit )
    CLAUDIA SAS
    Se pare ca nu s-a inregistrat comentariul meu. 🙂 Sunt Claudia Sasu, am un baietel de aproape trei ani caruia ii plac foarte mult cartile. Avem cele doua carti cu ursuletii si le-am citit de nenumarate ori pana acum. Am vrea sa participam si noi la concurs si ne-am dori sa castigam figurina cu Jackie.
    Sunt minunate toate figurinele care ies din mainile tale si vrem sa iti multumim pentru toate ideile de jocuri si activitati care le gasim pe blogul tau. Multe dintre ele le-am incercat si noi.
    Sa ai o zi binecuvantata!

  45. Daca nu e prea tarziu ne dorim si noi sa ne inscriem la concurs. Indifernt ce va fi, ma bucur ca am parte de acest blog care ma inspira mereu!

  46. Noi avem Scoala Ursilor si Pozna lui Jackie, amandoua carticelele sunt foarte indragite de Bea. Le-a rasfoit atat de mult incat arata de parca au trecut un razboi pe ele 🙂 dar inca raman in preferintele ei. Imi doresc foarte mult sa-i tina in manuta pe cei 12 ursuleti, o si vad cat de mult s-ar minuna si jucaa cu ei.. ar trebui sa ma apuc de modelat ca imediat creste 🙂

  47. Buna,

    Nu stiu daca te-ai gandit vreodata, dar ai fi dispusa sa faci niste figurine de ursuleti si sa le vinzi? Pustiul meu are 3 ani, este foarte incantat de carti, de ursuleti, mai ales de cei costumati si s-ar bucura foarte tare. Stiu ca e multa munca, dar am tot incercat sa gasesc ceva asemanator si nu am sanse.

    Multumesc frumos.

  48. Pingback: Recomandare de cărți pentru copii: Editura Cartea Copiilor, spiridușul Pixi și ursulețul Paddington | Ari&Ame

  49. Pingback: Eu si editurile- experiente de blogger | ursuletinazdravani

  50. Sunt extraordinari ursuletii tai din argila! Daca vreodata vei gasi timpul sa ii faci si pentru alti copii, eu sunt prima care ma inscriu cu o comanda! As da oricit pentru o asemenea avere! 🙂 Cred ca nu sunt singura ;))

Lasă un comentariu