Activitati ingenioase cu bilute magice

Bilutele magice, ce cresc singure in apa sunt la “moda” in toata lumea :D. Sunt fascinante si ofera o senzatie tactila deosebita.

NOi am pus “la crescut” bilute de cateva ori pana acum, dar de data aceasta, am gasit de mai multe culori si la un pret tare, tare bun :0, 50 ron /punguta. INainte le luam din alt loc cu 1,5 ron sau 2 ron punga.

Impreuna cu verisorii nostri I. si A. am pus bilutele in apa acum vreo 3 zile.

 

 

Desi stiau ca inca nu s-au marit, curiozitatea e mare de fiecare data, asa ca din ora in ora mergeau cand unul, cand altul sa le “verifice” :D.

 

 

Dupa vreo 5-6 ore, erau deja maricele , nu au mai crescut prea mult dupa aceea . Asa ca am inceput sa le studiem si le-am mutat intr-un vas mai mic.  Cel mai fericit a fost micutul A. cand le-a descoperit (le ascunsesem de el :)

 

 

Cautatorii de pietre pretioase

Le-am spus baietilor ca ei vor fi niste mineri ce vor cauta in mina pietre pretioase. Vor trebui sa le culeaga separat pentru a le putea vinde. Asa ca bilutele rosii erau rubinele, cele albastre -safirele, verzi-smaraldele, portocalii-piatra de onix, cele galbene -aurul si cele transparente -cristale :). Era o activitate simpla, dar cum erau foarte multe bilute, ma gandeam se ca se vor plictisi….dar, de unde??!!! Nici nu mai respirau! :D…nu s-au oprit pana nu au terminat…sigur, spre disperarea lor, ii ajuta si A. care se amuza cand  ripostau baietii ca pune bilutele gresit.

Cat de frumos arata, nu-i asa? :) Si baietii si-au admirat cu mandrie munca lor :) Si pentru A. activitatea a fost benefica, repeta culorile dupa ei si uneori le punea si el corect in recipiente.

 

Gaseste litera sau cifra

Am mai jucat un joc. Am ascuns in recipientul mare in care am pus toate bilutele litere si cifre magnetice. Erau mici ca si dimensiune, foarte multe, asa ca au avut mult de cautat. Jucau pe rand….la 5 cifre sau litere spuse corect  (si asezate pe tablita magnetica) primeau o bombonica M&M :).

 

Cat de curand, vom pregati o alta surpriza cu aceste bilute (mai avem cateva pungute ) :)…

 

Cateva informatii despre aceste bilute, ce se numesc de fapt BILE DE GEL HIDROFILE

Sunt niste bilute de 2 mm (dar poate diferi marimea, noi am gasit si mici si mari)  care se tin 8-10 ore in apa si isi maresc volumul pana la 2 cm. Ele inmagazineaza apa ceea ce le transforma intr-un mediu extrem de bun pentru cresterea plantelor. Sunt pachetele cu bile policolore sau monocrome. Dintr-un pachetel ies la final 500 gr de bile.

Puse peste pamantul din ghivece florile nu mai trebuiesc udate perioade indelungate deoarece pamantul trage apa necesara din bile.

Sunt refolosibile deoarece cand isi micsoreaza volumul se aduna si se tin in apa si cresc la loc.

 

 

About these ads

22 responses to “Activitati ingenioase cu bilute magice

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 543 other followers

%d bloggers like this: